Bramborové knedlíky se špenátem

Sdílejte s přáteli

Bramborové knedlíky se špenátem

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 20 min Čas vaření 25 min Celkový čas 45 min

Ingredience

Pokyny

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k nim lžičku soli a obě vejce a dobře promícháme.

  2. Pak po částech zapracujeme mouku tak, aby těsto nebylo příliš tuhé. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na čtverce.

  3. Na každý položíme kostičku zmrazeného špenátu a těsto pevně uzavřeme.

  4. Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody, opatrně odmícháme ode dna, aby se nepřichytily, a vaříme asi 10 minut.

  5. Uvařené knedlíky vyjmeme, necháme odkapat a rozdělíme na talíře.

  6. Každou porci posypeme rozdrobenou nivou, omastíme máslem nebo sádlem a ihned podáváme.

Poznámka

Ze stejného těsta můžeme tvarovat šišky velikosti palce. Vařte je 8-10 minut v osolené vodě a podávejte jako přílohu nebo samostatné jídlo, posypané strouhankou usmaženou na másle nebo osolené a posypané strouhaným tvrdým tvarohem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *