Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborová pomazánka á la tatar

Ingredience
300 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor, 4 lžíce oleje, po ½ lžičce sladké a ostré papriky, 1 cibule, 3-5 stroužků česneku, 3 lžíce kečupu, 1 větší sterilovaná okurka, 1 žloutek, sůl, pepř, drcený kmín, krajíčky chleba, olej

Příprava
Brambory nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme olej, papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kečup a nastrouhanou okurku. Nakonec přidáme žloutek, osolíme a okořeníme. Důkladně vše promícháme. Krajíčky chleba vložíme do rozpáleného oleje a po obou stranách opečeme. Můžeme je jeětě potřít stroužkem česneku. Pak na horké krajíčky naneseme silnější vrstvu pomazánky a posypeme prstýnky cibule. Povrch můžeme ozdobit rajčetem nebo proužkem papriky a snítkou petrželky. Podáváme horké k pivu.