Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborová polévka s játry II.

Ingredience
300 g brambor, 200 g vepřových nebo telecích jater, 100 g kořenové zeleniny, 1½ litru mody, 60 g másla, 30 g hladké mouky, 1 menší cibule, pepř, sůl, petrželová nať i[Vložka]: žemle rozkrájená na kostičky a osmažená na 30 g tuku

Příprava
Odblaněná játra umeleme a podusíme na cibuli osmažené na polovině tuku. Zalijeme je vodou, zahustíme jíškou připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, přidáme očištěnou, drobně rozkrájenou zeleninu, oloupané a rozkrájené brambory, sůl a vaříme, až je vše měkké. Hotovou polévku můžeme prolisovat nebo rozmixovat. Dochutíme ji pepřem, přidáme jemně sekanou petrželovou nať a jako vložku osmaženou žemli.