Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborová polévka s játry I.

Ingredience
250 g vařených brambor, 50 g jater, 100 g čerstvých hub (nebo 5 g sušených, povařených v mléce), 80 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, 1½ litru vody, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 0,1 litru mléka, 1 čerstvý žloutek, pepř, sůl, petrželová nať

Příprava
Na 30 g másla podusíme rozkrájenou cibuli, zeleninu a jemně rozkrájená játra. Pak vše umeleme splečně s uvařenými brambory, zalijeme vodou, přidáme jíšku připravenou ze zbytku másla a mouky, houby (suché povařené v mléce rozsekáme, čerstvé můžeme podusit předem na malém kousku másla), sůl a polévku vaříme asi 20 minut. Po dovaření ji zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce, okořeníme pepřem a jemně sekanou petrželovou natí.