Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborová polévka s houbami I.

Ingredience
200 g brambor, 200 g čerstvých hub, 100 g kořenové zeleniny, 40 g tuku, 30 g hladké mouky, 1½ litru vody, sůl, česnek, majoránka

Příprava
Z tuku a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vodou, dobře rozšleháme a dáme v hrnci vařit. Po chvíli varu přidáme oloupané, omyté a rozkrájené brambory, očištěné a drobně rozkrájené houby, sůl a vaříme, až jsou brambory poloměkké. Pak přidáme drobněrozkrájenou kořenovou zeleninu a polévku dovaříme (8-10 minut) a dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

Tip
Pro zlepšení chuti můžeme do polévky přidat kostku slepičího bujónu, v tom případě dosolíme teprve hotovou polévku.