Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramborová polévka I.

Ingredience
300 g brambor, 2 mrkve, 1 petrže l, ¼ celerové bulky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, oříšek másla, trocha polohrubé mouky, hrst celerových listů, hrst nahrubo posekaných listů libečku, hrstka čerstvé majoránky, 1 litr masového vývaru z kostky, sůl, pepř, kmín

Příprava
Brambory pokrájíme na menší kousky a dáme je vařit do masového vývaru, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a petržel, na kostičky pokrájený celer, cibuli rozkrojenou na polovinu, oloupané stroužky česneku, kmín, osolíme a opepříme. Vaříme, až jsou brambory měkké. Vyjmeme cibuli, česnek a celer. Zahustíme jíškou, kterou jsme si vyrobili z másla a mouky. Vsypeme nať celeru a libečkové lístky a povaříme. Hotovou majoránku posypeme lístky čerstvé majoránky.