Bramborová pizza

Sdílejte s přáteli

Ingredience

Těsto

Na obložení

Pokyny

  1. Z droždí, trochy vody, mouky a cukru připravíme kvásek a necháme ho vzejít na teplém místě. Promícháme ho se zbytkem mouky, vody a lžičkou soli a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut kynout.

  2. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na 2 placky, které přeložíme na plech vyložený papírem na pečení. Každou potřeme olivovým olejem, obložíme brambory nakrájenými na tenké proužky, osolíme a posypeme rozmarýnem.

  3. Pizzy pokapeme olejem a pečeme asi 15-20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Poznámka

Pokud vám pizza připadá přílíš "chudá", můžte ji ještě obložit nakrájeným sýrem Mozzarella, případně posypat strouhaným parmazánem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *