Kuchařka

Internetová kuchařka

Bramboráčky s lečem

Ingredience
1 kg brambor, 1 šálek horkého mléka, 1 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, 120 g hladké mouky, sádlo nebo olej na smažení, na doplnění lečo s podušenými houbami nebo pečeným masem

Příprava
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vodu, kterou pustí, slijeme. Brambory přelijeme horkým mlékem, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření a směs zahustíme moukou. Na rozpáleném tuku smažíme dozlatova menší tenké bramboráčky. Bramboráčky podáváme ozdobené lžící ohřátého leča, do něhož jsme přidali podušené houby nebo nakrájené maso z pečeného kuřete (či jakýkoli kousek zbylého pečeného masa).

Tip
Pro obměnu můžeme bramboráčky doplnit dušeným kysaným zelím s plátkem uzeného masa, nebo špenátem a čtvrtkou natvrdo vařeného vejce.