Kuchařka

Internetová kuchařka

Boršč s masovými knedlíčky

Ingredience
300 g červené řepy, 200 g kořenové zeleniny, 1 cibule, sádlo, 1 ¼ l vývaru, 200 g čerstvého zelí, cukr, sůl, ocet, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 3 rajčata, 2 větší brambory, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, ¼ l kysané smetany, párek, petrželka, kopr i[Knedlíčky] 200 g mletého masa, 1 v mléce máčeny a třený rohlík, 1 vejce, sůl, mletý pepř, petrželka

Příprava
Zeleninu (kromě zelí) drobně nakrájíme a spolu s cibulí lehce osmahneme na sádle, podlijeme částí vývaru a dusíme 15 minut. Pak přidáme pokrájené zelí a ještě 20 minut dusíme. Podle potřeby ještě podlijeme. Přidáme cukr, sůl, ocet, zbytek vývaru nebo vodu, rajčatový protlak nebo krájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a koření. Vaříme, až je zelenina téměř měkká. Pak zavaříme malé knedlíčky z mletého masa a přísad. Po šesti minutách varu polévku odstavíme. Můžeme přidat ještě párek nebo salám nakrájený nadrobno. Polévku dochutíme a přidáme petrželku, popřípadě kopr. Před podáváním dáme do boršče kysanou smetanu (1 lžíci na porci).