Kuchařka

Internetová kuchařka

Boeuf à la mode - hovězí pečeně na víně

Boeuf à la mode - hovězí pečeně na víně Ingredience
800 g hovězí kulaté plece nebo květové špičky, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, špetka mletého hřebíčku, ¼ lžičky tymiánu, 100 g prorostlé slaniny, 2 oloupané cibule, 1 mrkev, 100 g celeru, ½ krajíce chleba, ¼ litru červeného vína, ⅛ litru šťávy z pečeně, 2 lžíce vinného octa i[Jako obloha]: 250 g malých cibulek, 500 g mrkve

Příprava
Maso potřete solí, pepřem, hřebíčkem a tymiánem. Slaninu, cibuli, zeleninu a chléb nakrájejte na kostičky. Slaninu, zeleninu a chléb osmahněte za stálého míchání v nahřátém kastrolu. Pak přidejte maso. Červené víno, šťávu z pečeně a ocet zahřejte. Postupně přilévejte k masu, přikryté duste při nízké teplotě a občas pečeni obracejte. Cibulky oloupejte. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka. Šťávu 30 minut před dokončením propasírujte a dejte zpět do kastrolu. Přidejte cibuli a mrkev. Omáčku dochuťte, podávejte společně s nakrájenou pečení a zeleninou.

Tip
i[Vhodná příloha]: Nočky, těstoviny a bramborové knedlíky. Jablečné pyré nebo fazolky. Červené víno.