Kuchařka

Internetová kuchařka

Bochánky s mozzarellou

Bochánky s mozzarellou Ingredience
300 g hladké mouky, 2 lžíce tvarohu, sůl, špetka cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 a ½ kostky droždí, 150 ml mléka i[Obložení] 250 g salámu, 1 nasekaná chilli paprička, 200 g rajčat na pizzu, 50 g rajčatového protlaku, sůl, pepř, špetka cayennského pepře, 1 rovná lžíce oregana, 1 rovná lžička tymiánu, 4 šalotky, 300 g mozzarelly

Příprava
Mouku prosejeme do mísy. Přidáme tvaroh, špetku soli, cukr, olivový olej, rozdrobené droždí a vlažné mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 min. vykynout na teplém místě. Těsto znovu propracujeme na pomoučeném vále. Olivovým olejem vymažeme 12 papírových košíčků a vysypeme je moukou. Z těsta tvoříme kuličky. Trochu je stiskneme a vložíme do košíčků. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Mezitím na obložení nakrájíme salám na kostičky a smícháme ho s chilli papričkou, krájenými rajčaty a protlakem. Osolíme, opepříme a ochutíme cayennským pepřem. Směs rozdělíme na bochánky. Oloupané šalotky nakrájíme na jemná kolečka a klademe navrch. Pečeme 30-35 minut. Mozzarelu necháme okapat a nakrájíme na plátky. Asi 15 minut před dokončením ji přidáme na bochánky. Pak košíčky vyjmeme z trouby a ještě ozdobíme podle fantazie.

Poznámky
Chcete-li, aby byly košíčky ještě pikantnější, nahraďte mozzarellu plátkem nivy.