Kuchařka

Internetová kuchařka

Bobačky

Ingredience
400 g hrubé mouky, 1 vejce, 20 g droždí, 40 g tuku, lžička cukru, sůl, mléko, tuk na pomaštění a na plech, med, 150 g mletého máku, 50 g cukru, lžíce povide l

Příprava
Z rozdrobeného droždí, cukru, lžíce mouky a trochy mléka připravíme kvásek. Do mouky v míse přidáme vykynutý kvásek, vejce, rozpuštěný tuk, špetku soli a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto. Necháme vykynout, potom na vále rozdělíme na stejné kousky, poklademe lžičkou nádivky, dobře uzavřeme a zakulatíme. Klademe na vymaštěný plech, povrch potřeme tukem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené bobačky potíráme medem. Mletý mák přelijeme asi 2 dl horkého mléka a uvaříme doměkka. Osladíme a po zchladnutí promícháme s povidly.