Kuchařka

Internetová kuchařka

Blanické kuře s nádivkou

Ingredience
1 větší kuře, sůl, 1 lžička grilovacího koření i[Nádivka]: 1 drůbeží játra (nebo 1 malá játrová paštika), 200 g mletého vepřového masa, 100 g slaniny, několik menších žampionů nebo jiných hub, 1 rohlík, 1 šálek mléka, 2 vejce, 1 cibulka, 1 lžička grilovacího koření, ½ lžičky pepře

Příprava
Omyté kuře na povrchu osolíme a zevnitř posypeme lžičkou grilovacího koření. Na nádivku rozškvaříme slaninu pokrájenou na nudličky, přidáme játra na kousky a nadrobno nakrájenou cibuli. Do nádivky přidáme lžičku grilovacího koření a pepř, vmícháme mleté maso a pokrájené houby. Vše osmahneme. Pak vmícháme rohlík rozmočený v mléce, vejce a dochutíme. Nádivku můžeme zabalit do pomaštěného alobalu a upéct společně s kuřetem. Kuře podlijeme horkou vodou, můžeme přidat i trochu bílého vína. Za občasného podlévání a přelévání výpekem upečeme dozlatova.