Sdílejte s přáteli
Blanická roláda

Blanická roláda

Ingredience

Pokyny

  1. Maso rozkrojíme na plát, který naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, potřeme mletým masem promíchaným se syrovým vejcem a na ně rozložíme oloupaná natvrdo uvařená vejce. Plát svineme a převážeme nití, případně zašijeme.

  2. Roládu vložíme na rozpuštěné sádlo, ze všech stran ji opečeme, podlejeme trouchou horké vody a poté dáme péct do trouby. Pečeme ji za stálého podlévání vypečenou šťávou doměkka.

  3. Poté roládu vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme ji moukou, osmahneme, zalejeme vodou, povaříme a přecedíme.

  4. Plátky rolády podáváme přelité šťávou s bramborovým knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *