Kuchařka

Internetová kuchařka

Biskupský chlebíček

Ingredience
120 g másla nebo Hery, 60 g solamylu, 3 vejce, 120 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 30 g rozinek, 40 g kandovaného ovoce, ½ prášku do pečiva, ⅛ polotučného mléka, citronová kůra z jednoho citronu, instantní čokoládová poleva

Příprava
Nejdříve si žloutky oddělíme od bílků. Máslo dáme do mísy a třeme (je možné použít i robot, ale je nutné nechat máslo nejdříve chvíli povolit). Když je máslo vyšlehané, postupně přidáváme za stálého šlehání cukr. Na závěr postupně vešleháme žloutky (doporučujeme je nechat před vmícháním chvíli stát, aby nebyly přímo z lednice, čímž by se v másle mohly srazit). Do připravené hmoty (máslo, cukr, žloutky) ručně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solamyl, mléko, rozinky, kandované ovoce a citronovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme předem připravenou formu, pro získání pěkného tvaru můžeme použít srnčí hřbet. Těsto vylijeme do připravené formy a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě (175°C). Upečený a vychladlý chlebíček polijeme čokoládovou polevou.