Kuchařka

Internetová kuchařka

Bifteky s provensálským kořením

Ingredience
4 bifteky ze svíčkové (cca á 200 g), červená, žlutá a zelená paprika, cuketa, cibule, stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, sůl, pepř, citron, 100 g odpeckovaných černých oliv, 2 lžíce kaparů, 2 lžíce oleje

Příprava
Papriky omyjte, rozčtvrťte a očistěte. Cuketu očistěte, omyjte a osušte. Cibuli a česnek oloupejte. Vše nadrobno pokrájejte. Cibuli a česnek zpěňte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte bylinky a zeleninu a asi 10 minut opékejte. Osolte a opepřete. Citron omyjte, ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Olivy posekejte a smíchejte s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou šťávou a kůrou, solí a pepřem. Bifteky opékejte a oleji z každé strany 3-4 minuty. Osolte a udržujte teplé. Ochucené olivy ohřejte na vypečené šťávě. Vše rozdělte na talíře a podávejte se zapečenými bramborami.