Kuchařka

Internetová kuchařka

Bifteky s česnekovým máslem

Ingredience
4 svíčkové řezy (á 200 g), černý pepř, sůl, 3 lžíce olivového oleje, ⅛ másla, 3 drcené stroužky česneku, 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky

Příprava
Připravte česnekové máslo: v misce smíchejte měkké máslo s česnekem a petrželkou a hmotu rozetřete na alobal. Zabalte do válečku, konce uzavřete a vložte do ledničky. Klouby ruky řezy lehce naklepejte, opepřete. Vložte do rozpáleného oleje na pánvi a smažte 4-5 minut po každé straně. Solte během přípravy, aby maso neztratilo šťávu. Máslo z ledničky vybalte, nakrájejte na kolečka a při podáváni jimi ozdobte každou porci. Jako příloha jsou vhodné hranolky nebo krokety a oblanšírované půlky rajčat.