Sdílejte s přáteli
Berušky podle Vendulky

Berušky podle Vendulky

Čas na přípravu 2 hodina Čas vaření 20 min Celkový čas 2 hod 20 min

Ingredience

Krém

Falešný červený marcipán

Pokyny

Berušky

  1. V máslem vymazaných formičkách ořechů pečeme 12 minut při 170 °C z těsta "krovky". Ještě horké je lehkým klepnutím opatrně vyklopíme.

  2. Druhou část těsta vyválíme na stébla silný plát a formičkou z něho vypichujeme oválky, které budou sloužit jako podložky pod berušky (stejný počet, jako je "krovek"), které pečeme 10 minut při 160 °C na plechu vyloženém pečicím papírem.

  3. Krovky a podložky dáme stranou.

  4. Potahovou hmotu rozválíme na mikrotenové fólii, necháme ji trochu zavadnout a pak formičkou vykrajujeme tak velká kolečka, abychom mohli celé půlky ořechů (krovek) potáhnout (můžeme si pomoci lžičkou nebo kulatým nožem).

  5. Červené "krovky" necháme trochu zaschnout a potom z tmavé polevy, kterou přirpavíme podle návodu na obalu, z něhož odstřiheneme jenom malý růžek, nastříkáme beruškám tečky.

  6. Krém připravíme podle návodu na obalu, naplníme ho do cukrářského sáčku s hladkou koncovkou, nastříkáme na oválky a každou berušku přiklopíme.

Červený marcipán

  1. Potahovou hmotu, které se také říká falešný marcipán, si připravíme smícháním cukru, mléka a másla. Potravinářské červené barvivo rozmícháme do žádaného odstínu v bílku a společně s mandlovým aroma důkladně vpracujeme do hmoty,  kterou zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladničce 24 hodin.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *