Sdílejte s přáteli
Benátské řízky

Benátské řízky

Ingredience

Pokyny

  1. Maso opláchneme a přes vlákno nakrájíme řízky. Každý řízek naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Dvě třetiny sádla rozpálíme v pánvi (když do sádla hodíme několik zrnek mouky a ta se začne škvířit, je tuk dostatečně rozpálený), vložíme do něj připravené řízky a po obou stranách je opečeme dočervena.

  3. Rostlinný tuk rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu poté zředíme vlažnou vodou a mlékem, dobře rozmícháme a povaříme na bešamel.

  4. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na zbytku sádla ji osmažíme dorůžova. Přidáme ji do bešamelu, zalejeme vínem a ve vzniklé omáčce chvíli podusíme opečené řízky.

  5. Nakonec vše podle chuti přisolíme.

Poznámka

Pokrm hojně posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *