Kuchařka

Internetová kuchařka

Bedly po lesnicku

Ingredience
10 bede l, 6 stroužků česneku, sůl, trochu oleje, drcený kmín, tuk i[Těstíčko]: 2 vejce, 5 lžic piva, 4 až 5 lžic hladké mouky, sůl, strouhanka

Příprava
Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je. Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat. Kloboučky potřeme česnekovou směsí, posypeme drceným kmínem a namáčíme do těstíčka. Těstíčko si připravíme tak, že rozšleháme vejce s trochou soli, přidáme pivo a hladkou mouku. Musí vzniknout hladké, polotekuté těstíčko. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo. Postupně do něj vkládáme kloboučky bedel omočené v těstíčku a z obou stran je smažíme dozlatova. Bedly můžeme ještě obalit ve strouhance, aby byly křupavější. Podáváme buď s chlebem, nebo s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.