Kuchařka

Internetová kuchařka

Bažant po myslivecku

Ingredience
1 mladý bažant (1 kg), 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, ⅛ litru bílého vína, ⅛ litru vývaru (z masoxu), 250 g čerstvých hub, 4 lžíce másla, 150 g malých cibulek, 1 lžička solamylu, 4 lžíce smetany

Příprava
Bažanta potřete solí a pepřem, obložte anglickou slaninou a svažte. Zahřejte olej v pánvi na střední teplotu, bažanta opečte do hněda, s vývarem a vínem nechte péci při nízké teplotě. Očistěte houby, nakrájejte na malé kousky, 2 lžíce másla zpěňte a houby 4 minuty mírně restujte. Oloupejte cibulky a opečte na 2 lžících másla do zlatova. Bažanta vyndejte, upravte a přikryjte. Solamyl rozmíchejte se smetanou a nechte s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejte v omáčce a dochuťte.

Tip
i[Vhodná příloha]: Vařené brambory nebo selský chléb, květák a červené víno.

Poznámky
Duste prsíčky dolů, aby bažant nevyschl. Poté i s kůží grilujte do křupava.