Kuchařka

Internetová kuchařka

Batáty s vlašskými ořechy

Ingredience
800 g batátů (sladkých brambor), 100 g vlaškých ořechů, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce javorového sirupu, sůl, pepř

Příprava
Batáty oloupeme a nakrájíme na podélné klíny, které uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut). Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na nepřilnavé pánvi dozlatova. Dáme stranou, přidáme nahrubo nasekané vlašské ořechy a krátce opražíme. Ke scezeným okapaným dílkům batátů vmícháme slaninu, javorový sirup, ořechy i zbylý tuk z pánve. Promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme.

Tip
Podáváme jako přílohu k vepřovým nebo drůbežím pečením.