Kuchařka

Internetová kuchařka

Barunčiny sušenky

Ingredience
200 g rostlinného tuku na pečení, 2 vejce, 140 g cukru krysta l, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky kypřícího prášku, 200 g hladké mouky, 2 lžíce instantního kakaa, 50 g mandlí, 50 g rozinek, 100 g čokolády na vaření, pečící papír

Příprava
Rostlinný tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Cukr smícháme v míse s vanilkovým cukrem, přidáme rostlinný tuk a vyšleháme do pěny. Do utřené hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva, vejce a kakao. Čokoládu, mandle nasekané nahrubo a rozinky přidáme do vzniklé hmoty. Vyložíme plech pečícím papírem a připravené těsto na něj klademe lžičkou. Dbáme na dostatečné rozestupy těsta - během pečení těsto ještě nabyde. Pečeme asi 10 minut při teplotě cca 200°C.