Kuchařka

Internetová kuchařka

Barevné řezy

Ingredience
250 g práškového cukru, 250 g másla, 6 žloutků, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, rumová tresť i[Náplň]: 150 g práškového cukru, 150 g másla, šťáva z 1 pomeranče, 1 větší žloutek, 2-3 lžíce vroucí vody i[Bílá poleva]: 200 g práškového cukru, 4-5 lžic horké vody, kousek másla

Příprava
Do mísy vklepneme žloutky, přidáme rozměklé másla a cukr a utřeme do pěny. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou a naposledy lehce vmícháme po částech tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělíme do tří misek, jeden díl obarvíme kakaem, jeden díl červeným bretonem a jeden díl necháme světlý. Na vymazaný a moukou vysypaný plech naběračkou vléváme střídavě těsto. Upečené a vychladlé rozřízneme a obě placky pokapeme zředěnou rumovou trestí, plníme krémem a spojíme. Poléváme bílou polevou. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutek a třeme do pěny. Za stálého tření přidáváme postupně vroucí vodu a pomerančovou šťávu. Přísady na polevu utřeme dohladka.