Kuchařka

Internetová kuchařka

Banánovo - skořicoví šneci

Ingredience
230 g hladké mouky, 230 g celozrnné žitné mouky, 1 lžička soli, 1 lžička krupicového cukru, 7 g sušeného droždí, 1 lžíce oleje, 150 ml teplého mléka, 1 rozšlehané vejce i[Náplň]: 25 g rozpuštěného másla, 2 nakrájené banány, 100 g namočených a nakrájených sušených meruněk, 1 lžička mleté skořice, 50 g přírodního cukru, lůra z 1 pomeranče, 2 lžíce tekutého medu

Příprava
V míse smícháme všechnu mouku, sůl, cukr a droždí. Přidáme mléko, vejce, olej a 100-150 ml vody a vypracujeme těsto. Necháme ho asi 45 minut vykynout. Těsto rozválíme na obdélník a potřeme ho máslem. Plátky banánů smícháme s meruňkami, cukrem, skořicí a pomerančovou kůrou. Směsí potřeme těsto. Těsto zavineme do rolády a rozkrájíme na plátky. Naskládáme je na plech tak, aby se vzájemně lehce dotýkaly. Šneky necháme půl hodiny kynout na plechu. Troubu předehřejeme na 180-200°C. Med nahřejeme a polovinou potřeme šneky. Pečeme dozlatova. Až jsou hotové, necháme je 10 minut chladnout na plechu, pak je přesuneme na mřížku a potřeme zbylým medem. Oddělíme je od sebe a podáváme.