Kuchařka

Internetová kuchařka

Banánové řezy s karamelem

Ingredience
i[Těsto]: 5 vajec, 200 g jemného krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 polévkových lžic studené vody, 1 prášek do pečiva i[Krém]: 250 g másla nebo rostlinného tuku na pečení, 1 slazené kondenzované mléko, 4 větší banány, rybízový nebo meruňkový džem

Příprava
Žloutky, cukr a vodu třeme, dokud nevznikne hustý krém. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Dáme na vymaštěný, polohrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Vychladlý plát potřeme džemem, poklademe banány nakrájenými na kolečka a avrch opatrně rozetřeme karamelový krém. Nakonec polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou. i[Příprava krému]: Konzervu kondenzovaného mléka dáme vařit na 2 hodiny do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. V míse dobře utřeme máslo, přidáme vychladlé zkaramelizované mléko a mícháme, až je krém lehký, nadýchaný. Před podáváním necháme trochu ztuhnout na chladném místě.