Kuchařka

Internetová kuchařka

Banánová roláda

Ingredience
i[Těsto]: 8 vajec, 8 polévkových lžic krystalového cukru, 6 polévkových lžic hladké mouky, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr i[Náplň]: 1 konzerva kondenzovaného slazeného mléka, 300 g másla, 2 polévkové lžíce rumu, 4 velké banány i[Čokoládová poleva]: 100 g čokolády na vaření, 150 g ztuženého tuku nebo másla, 1 čajová lžička oleje

Příprava
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme. Rozdělíme na dvě části a dáme péct na plechu, který jsme před tím vyložili vymaštěným papírem na pečení, posypaným moukou. Kondenzované mléko (ještě v uzavřené konzervě) dáme vařit na 2 hodiny do hrnce s vodou, aby zkaramelizovalo. Po vychladnutí otevřeme, dáme do mísy, přidáme máslo, dobře šlehačem ušleháme, přilijeme rum a rozetřeme na pláty. Banány oloupeme, rozložíme na pláty, které potom svineme do rolády. Povrch též potřeme krémem, uhladíme a polijeme čokoládovou polevou. Na povrchu po zaschnutí nazdobíme dle libosti.