Bagetky, hustičky, hvězdičky

Sdílejte s přáteli

Bagetky, hustičky, hvězdičky

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 15 min Čas vaření 25 min Čas odpočinku 130 min Celkový čas 2 hod 50 min

Ingredience

Instructions

  1. Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do osolené mouky s trochou tuku. Necháme 60 minut kynout, pak vytvoříme dílky, které opět necháme 10 minut kynout.

  2. Poté z dílků tvarujeme bagetky, houstičky nebo hvězdičky.

  3. Bagetky šikmo nakrojíme. Hvězdičky vytvoříme tak, že malé bochánky zploštíme, směrem od středu k obvodu nakrájíme nebo nastříháme, pak jednotlivé dílky znovu lehce přitlačíme k sobě.

  4. Na pečicím papíru vloženém na plech znovu necháme hodinu kynout.

  5. Pak potřeme povrch vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (v horkovzdušné 180 °C) cca 25 minut.

Poznámka

Obměna
Asi polovinu hladké mouky nahradíme celozrnnou pšeničnou, žitnou či špaldovou moukou. Přidáme do těsta slunečnicová, dýňová semínka a porvrch posypeme sezamovými semínky, či makem.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *