Kuchařka

Internetová kuchařka

Bábovka s lískovými oříšky

Bábovka s lískovými oříšky Ingredience
350 g másla, 150+200 g cukru, 8 vajec, 1 lžička skořice, 20 ml rumu (malá sklenka), 250 g polohrubé mouky, 50 g škrobu, 300 g lískových oříšků, špetka soli, strouhanka nebo oříšky na vysypání formy, moučkový cukr

Příprava
Máslo se 150g cukru utřete do pěny, po jednom vmíchejte žloutky. Přidejte skořici a rum, vymíchejte. Mouku, škrob a oříšky promíchejte. Vymastěte formu, vysypte ji strouhankou nebo mletými oříšky. Postavte na chladné místo. Ušlehejte bílky se solí, do sněhu pomalu přisypávejte 200g cukru a dále šlehejte do tuha. Opatrně vmíchejte směs mouky a máslový krém. Těstem naplňte formu, povrch uhlaďte, pečte uprostřed trouby. Ke konci pečení přiklopte pečícím papírem. Vlahou bábovku vyklopte a pocukrujte.

Tip
i[Vhodná příloha] Bábovku polijte rozpuštěnou čokoládou. Déle vydrží, neboť nevysychá. Šlehačka.

Poznámky
i[Pečení]: při teplotě 175°C