Kuchařka

Internetová kuchařka

Babiččiny plněné papriky

Ingredience
6-8 velkých červených paprik (nejlépe pálivých), 400 g mletého vepřového masa, 200 g uvařené rýže, 1 vejce, sůl, pepř, rostlinný olej, 6 rajčat, 5 lžic hladké mouky, 1 větší cibule, ¼ l mléka

Příprava
Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, osolíme, opepříme a přidáme vejce a důkladně promícháme. Papriky omyjeme, skrojíme vršek a vydlabeme semínka. Papriky plníme masovou směsí. Pokud nám zůstane maso, vytvoříme kuličky. V hrnci na oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova. Přidáme na osminky nakrájená rajčata a vršky z paprik (zbavené stopky). Zalijeme 3/4 litrem vody a přidáme naplněné papriky. Vaříme asi 20 minut za občasného zamíchání. Poté mléko důkladně rozšleháme s moukou, přilijeme k paprikám a za občasného promíchání vaříme dalších 20 minut. Osolíme, podle chuti opepříme.

Tip
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem a nebo jen tak, s chlebem jako u babičky.