Sdílejte s přáteli
Babiččiny koláčky

Babiččiny koláčky

Ingredience

Pokyny

  1. Vejce utřeme s cukrem do husté pěny.

  2. Mandle smícháme se skořicí, muškátovým květem, hřebíčkem, citronovou kůrou, kandovanou citronovou kůrou a kakaem. Směs vmícháme do pěny, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme těsto.

  3. Na suchý plech rozložíme oplatky, na každou rozetřeme asi půlcentimetrovou vrstvu mandlového těsta a necháme je přes noc odležet.

  4. Druhý den je pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 15 minut.

  5. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme jí vychladlé perníčky. Ozdobíme mandlemi nebo mandlovými lupínky a necháme zaschnout.

Poznámka

Tip
Koláčky dáme minimálně na 14 dnů uležet.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *