Kuchařka

Internetová kuchařka

Artyčoky plněné játrovým krémem

Artyčoky plněné játrovým krémem Ingredience
4 malé artyčoky nebo 4 artyčokové spodečky, 1 lžíce octa, sůl, 1 lžička citronové šťávy, ½ lžičky jablečného želé, 100 g játrové omáčky, 2 cm sardelové pasty, ⅛ litru šlehačky, bílý pepř, 1 oliva, salátové listy, petrželka

Příprava
Odstraňte stonek artyčoku a tvrdé listy. Špičky listů odstřihněte. Artyčoky vařte asi 15 minut v okyselené vodě, až jdou lístky snadno oddělit a vyjměte. Artyčok uchopte, střední lupínky vykruťte a vytáhněte. Střed vyškrábněte lžičkou. Do citronové šťávy vmíchejte teplé jablečné želé, artyčoky jim potřete. Játrovou paštiku rozmačkejte vidličkou, vmíchejte sardelovou pastu, smetanu a pepř, ušlehejte do pěny. Krémem naplňěte spodečky, ozdobte petrželkou, plátky oliv a listy salátu.

Tip
i[Vhodná příloha] Šunka s plátky oliv a octovým dresinkem.

Poznámky
Malé artyčoky uvaříte v troše vody asi za 30 minut, v tlakovém hrnci za 10 minut.