Kuchařka

Internetová kuchařka

Andělská očka

Ingredience
120 g hladké mouky, 70 g másla, 50 g cukru, 50 g marmelády (rybízová, malinová, jahodová), 1 žloutek, 1 lžíce citronové a pomerančové kůry

Příprava
V míse spolu smícháme mouku, citrusovou kůru a cukr. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme jemné těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej alespoň 2 hodiny odležet v chladu. Z odleželého těsta tvarujeme malé kuličky, které rozmisťujeme na plech vyložený pečícím papírem. Do každé kuličky uděláme koncem vařečky důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C asi 10 až 15 minut dorůžova.

Tip
V bohatší verzi hotová andělská očka namáčíme ze spodní strany do čokoládové polevy.

Poznámky
Recept je na cca 20 ks.