Alsaská šukrut

Sdílejte s přáteli

Alsaská šukrut

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 30 min Čas vaření 70 min Celkový čas 1 hod 40 min Porce: 6

Ingredience

Pokyny

  1. Dno hrnce pokryjte vepřovými kůžičkami. Vložte polovinu kyselého zelí. Na zelí vložte uzenou plec, špek, klobásu a kuličky jalovce. Pokryjte zbytkem kyselého zelí. Zalijte bílým vínem a vývarem. Hrnec zavřete.

  2. Jakmile začne unikat pára, zmírněte plamen a nechejte vařit po dobu 30 minut.

  3. Otevřete hrnec. Přidejte oškrábané brambory a párky. Hrnec uzavřete.

  4. Jakmile začne unikat pára, nechejte vařit po dobu 35 minut.

  5. Do velké mísy naservírujte kyselé zelí, které pokryjte pokrájenou uzenou plecí, špekem, klobásou nakrájenou na kolečka, párky  a bramborami a podávejte.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *