Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bramborové knedlíčky
200 g vařených a za horky prolisovaných brambor, 20 g tuku, 20 g hrubé mouky, 20 g hrubé krupice, 1 vejce, sůl

Bramborové knedlíčky se slaninou
100 g vařených brmabor, 100 g slaniny, ½ rohlíku, 1 vejce, 1 lžička hrubé mouky, sůl

Bramborové knedlíčky se sýrem
100 g vařených studených brambor, 20 g tvrdého strouhaného sýra, 1 lžička másla, 1 žloutek, 1 lžíce hrubé mouky, muškátový oříšek, petrželová nať, sůl

Bramborové nočky jemné
150 g vařených brambor, 30 g tuku, 30 g tvrdého sýra, 1 vejce a 1 žloutek, sůl, (event. tuk na smažení)

Bramborové nočky smažené
100 g vařených brambor, 0,2 litru vody, 70 g hrubé mouky, 10 g mála, 1 vejce a 1 žloutek, sůl, tuk na smažení

Bramborové nočky třené
250 g studených vařených brambor, 40-60 g hrubé mouky, 20 g tuku, 1 vejce a 1 žloutek, sůl

Bramborové nočky ze syrových brambor
200 g brambor, 60 g hrubé mouky, 50 g másla, 1 lžíce mléka, 1 vejce, sůl

Bramborový svítek do polévky
100 g vařených strouhaných brambor, 40 g másla, 20 g krupice, 20 g hrubé mouky, 2 vejce, petrželová nať, sůl, tuk na pánev

Drobenka do polévky
1 vejce, polohrubá mouka, sůl

Drožďové halušky do polévky
1 kostka droždí (50 g), 1 vejce, strouhanka nebo krupice, mletý pepř, sůl, petrželová nať

Fritátové nudle
8 polévkových lžic mléka, 1 vejce, 2-3 polévkové lžíce hrubé mouky, sůl

Kapání
2 vejce, trocha vody, sůl, pepř, polohrubá mouka

Ucha s rybími pelmeněmi
300 g rybího filé, 20 g másla, 1 menší cibule, rybí vývar, 160 g mouky, 1 vejce, sůl

Vaječné nudle
1 vejce, sůl, polohrubá mouka