Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Čočková polévka I.
1½ litru vody, 200 g uzeného masa, 6 lžic čočky, 4 brambory, kousek celeru, hrst nasekané zelené petrželky, 1 lžíce másla, mletý pepř, sůl

Čočková polévka II.
150 g čočky, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, ½ cibule, sůl, 1-2 stroužky česneku

Čočková polévka III.
250 g čočky, 1 cibule, 30 g rostlinného tuku, 30 g hladké mouky, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 50 g těstovin, 1 lžíce sekané zelené petrželky

Fazolová polévka se slaninou a česnekem
200 g libové anglické slaniny, 400 g bílých fazolí v konzervě, 5 lístků šalvěje, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 rajčata, 1 cibule, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, ¾ litru zeleninového vývaru, strouhaný tvrdý sýr, 3 stroužky česneku, olej, sůl, pepř

Hrachová polévka
½ l vody, 10 dkg suchého zeleného hrášku, sůl, česnek, majoránka, máslo a mouka na jíšku, housky na osmažení

Hrachová polévka II.
150 g hrachu, 100 g krupek, 1½ litru vody, olej, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 stroužky česneku, sůl, majoránka, petrželka

Hráškový krém
400 g sterilovaného hrášku, rostlinný olej, 3 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, polévkové koření, sůl, pepř

Krkonošské kyselo
200 g chlebového kvasu, 2 hrsti sušených hub, 3 vajíčka, 50 g másla, 1 polévková lžíce polévkového koření Klasik, kmín, sůl

Krupicová polévka I.
120 g různé zeleniny dle chuti, 30 g rostlinného tuku, sůl, 40 g krupice, 1 vejce, petrželka

Krupková polévka
60 g krupek, 1½ litru vody, 40 g másla, 40 g hladké mouky, hrstka sušených hub, kmín, sůl, petrželka

Polévka z ovesných vloček
5 vrchovatých lžíc ovesných vloček, 1 a ¼ l vody, 1 cibule, 3 lžíce másla, 40 g droždí, 1 vejce, sůl, 2 lžíce sekané pažitky

Polévka ze sojových bobů a zeleniny
80 g sojových bobů, 50 g mrkve, 50 g petržele, 50 g květáku, 80 g hladké sojové mouky, 40 g oleje, sůl

Selská chlebová polévka
300 g suchých kůrek z tmavého chleba, 1½ l vody, 50 g másla, 3 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kmín, pepř, petrželková nať, kopr

Srbská fazolová polévka Srbská fazolová polévka
500 g bílých fazolí, 400 g prorostlé slaniny, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, 5 bobulek jalovce, 1 lžička majoránky, 2 cibule, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 500 g pórku, 2 lžičky masoxu, sůl, pepř, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce bylinkového octa, ⅛ litru šlehačky

Vločková polévka s masovými knedlíčky
2 lžíce másla, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru a petržele (popřípadě i jiná zelenina), 4 lžíce vesných vloček, 1½ l vody, masová kostka, kousek květáku, muškátový květ, popřípadě sůl, petrželka i[Knedlíčky] 150 g mletého masa, 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce vody, muškátový květ, sůl