Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Brazilská polévka
300 g hovězího masa, 300 g vykostěného kuřecího masa, 2 lžíce oleje, cibule, petrže l, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, 1¼ l vody, 5 lžic sterilovaného hrášku, sůl

Indiánská polévka
½ kg masa s kostí (hrudí, žebro), 6 šálků vody, šálek zelených fazolek, 2-3 šálky squash (dýně, mrkev, cukety), menší cibule, červená chilli paprička, stroužek česneku, l žička máty peprné, sůl

Sibiřský boršč s knedlíčky
200 g červené řepy, 50 g másla, 1 cibule, 1 mrkev, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, bobkový list, sůl, špetka pepře, cukru, 1½ l vývaru nebo bujónu z kostky, šálek vařených fazolí, 1 lžíce jíšky, 2 stroužky česneku, 50 g anglické slaniny (uzeného masa nebo uzeniny), 4 lžíce smetany, kopr i[Knedlíčky] 200 g mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, mletý pepř, sůl

Vaječná polévka
4 vejce, 1 lžička octa, 1 lžička mouky, 1 litr vody, 1 lžička másla, mletý pepř, špetka majoránky, sůl

Vegetariánský boršč
sojové kostky světlé a růžové, 2 litry vody, sůl, (vegeta), celý pepř, bobkový list, 200 g červené řepy, 100 g mrkve, 200 g hlávkového zelí, 5 lžic másla, 1 cibule, 30 g rajského protlaku, kysaná smetana, ocet, cukr

Zelná čorba s knedlíčky
100 g uzeného bůčku, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, špetka ostré papriky, kmín, 1½ l vývaru (nejlépe z uzeného masa), 300 g kysaného zelí, 3 rajčata, sklenka vína, sůl, 2 lžíce šlehačky