Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Aliotta
400 g ryby, 30 g oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, petrželka, 2 žlouky, citronová šťáva

Brněnská rybí polévka
hlava, ocas a vnitřnosti z kapra, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 40 g másla, 60 g hladké mouky, ½ kostky masoxu, petrželka

Česká vánoční polévka
2 hlavy z kapra, odřezky, vnitřnosti, 500 g jiných ryb (např. lín), 1 cibule, 150 g másla, 300 g kořenové zeleniny (tj. mrkev, petrže l a celer), pepř, zázvor, sůl, 50 g másla a 50 g hladké mouky na jíšku, petrželka, případně 60 g hrachu

Dietní rybí polévka I.
300 g vařené ryby, 2 housky, 200 ml mléka, 1 žloutek, petrželka, sůl

Dietní rybí polévka II.
hlava a vnitřnosti z kapra, 60 g kořenové zeleniny, 10 g másla, 4 g hladké mouky, sůl, petrželka

Hnědá rybí polévka
400 g rybích vnitřností, hlava a odřezky z kapra, petrželová a celerová nať, 30 g másla, 50 g hladké mouky, sůl, pepř, zázvor, 100 g hrášku

Hrachová polévka s rybím masem
700 g rybího masa, 100 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, hrachová polévka, pepř, sůl

Kalja
800 g tučnějších ryb, hlavy a odřezky, 100 g petržele a mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 1 kyselá (ne sladkokyselá) okurka, 100 ml okurkového nálevu, 5 zrnek pepře, 1 bobkový list, 1 pórek, citronová šťáva, sekaný kopr, šafrán, sušený estragon

Krémová rybí polévka
700 g rybích odřezků, sůl, bobkový list, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 100 g kořenové zeleniny, 40 g másla, 80 g hladké mouky, 1 houska namočená v mléce, 1 žloutek natvrdo, 120 ml smetany, muškátový květ, petrželka

Kyselo z ryb
500 g rybích odřezků, vnitřnosti, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml octa, pepř, sůl, ¼ l kyselého mléka nebo bílého jogurtu, 30 g hladké mouky

Mléčná rybí polévka
600 g ryb, 1 l mléka, 100 g brambor, 30 g másla, sůl

Mořská polévka po česku
400 g rybího filé, 60 g oleje, 1 cibule, kari koření, šafrán, 1 kostka masoxu, 100 g kořenové zeleniny, 1 stroužek česneku

Obyčejná rybářská polévka
350 g drobných ryb, hlava z kapra, 350 g kapra, 1 větší cibule, sladká paprika, sůl

Pikantní kapří polévka
350 g vykostěného rybího masa, hlava, odřezky, 1 cibule, 20 g másla, 30 g rajčatového protlaku, 3 menší sladkokyselé okurky, 30 g kaparů, citronová šťáva, kopr, pepř, sůl

Pikantní rybářská polévka
1 kg kapra (1 kapr), 1 větší cibule, 12 g mleté papriky, 15 g sádla, sůl, feferonka, petrželka

Polévka z kapra s kapáním
hlava a vnitřnosti z 1 kapra, 100 g kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 1 kostka masoxu, 1 vejce, 30 g hladké mouky, 30 g másla, sůl, petrželka

Polévka z línů
500 g línů, 150 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 50 g květáku, 60 g másla, 100 g hladké mouky, muškátový květ, pepř, sůl, 1 žloutek, petrželka, případně 50 g hrachu

Polévka z menších ryb I.
500 g menších ryb, 1 menší cibule, 100 g kořenové zeleniny, 50 g másla, 80 g hladké mouky, sůl, pepř, 1 žloutek, petrželka

Polévka z menších ryb II.
500 g drobných ryb, 50 g petržele, 50 g celeru, 1 menší cibule, libeček, 30 g másla a 50 g hladké mouky na jíšku, 15 g másla, pepř, petrželku, sůl

Polévka z úhoře s rýží
500 g úhoře, 70 g rýže, 3 stroužky česneku, 250 g rajčat, 30 g oleje, sůl

Postní rybí polévka
rybí hlavy a odřezky, 50 g celeru, 50 g petržele, 2 malé cibule, 50 g kapusty, 50 g másla, 250 g másla, 250 g hrachu, sůl, zázvor, rybí vnitřnosti

Pravá rybářská polévka
500 g drobných ryb, 300 g kapra, 300 g sumce nebo štiky, 500 g candáta, rybí krev, 2 velké cibule, 10 g pálivé papriky a 10 g sladké papriky, sůl

Rostovská ucha
400 g candáta, rybí vývar, 3 brambory, 80 g petržele, 1 cibule, 4 rajčata, bobkový list, pepř, sůl, 20 g másla, petrželka

Rybářská ucha
400 g drobných ryb (okouni, ježdíci) nebo 700 g candáta (štiky, sumce, mníka apod.), 800 g brambor, 1 větší cibule, 100 g petržele, 5 zrnek pepře, bobkový list, 40 g másla, petrželka

Rybí polévka Rybí polévka
1 kg plátků bílého rybího masa, 3 nakrájené malé červené cibule, 3 prolisované stroužky česneku, ¼ hrnku nadrobno nakrájené petřželky, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, ¼ hrnku lístků citronového tymiánu, 3 bobkové listy, ¼ hrnku olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 l rybího vývaru, 1 hrnek suchého bílého vína, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, 4-6 plátků bílého chleba