Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Pórková polévka s taveným sýrem
150 g pórku, vegeta, sůl, 200 g taveného sýra, 30 g másla, zelená petrželka

Postní rybí polévka
rybí hlavy a odřezky, 50 g celeru, 50 g petržele, 2 malé cibule, 50 g kapusty, 50 g másla, 250 g másla, 250 g hrachu, sůl, zázvor, rybí vnitřnosti

Pravá rybářská polévka
500 g drobných ryb, 300 g kapra, 300 g sumce nebo štiky, 500 g candáta, rybí krev, 2 velké cibule, 10 g pálivé papriky a 10 g sladké papriky, sůl

Rajská polévka s pórkem a celerem Rajská polévka s pórkem a celerem
125 g celeru, 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, ⅛ litru bílého vína, ¾ litru rajské šťávy, 1 bobkový list, 1 lžička masoxu, 100 g bílé části pórku, sůl, pepř, 4 lžíce sekané petrželky

Rostovská ucha
400 g candáta, rybí vývar, 3 brambory, 80 g petržele, 1 cibule, 4 rajčata, bobkový list, pepř, sůl, 20 g másla, petrželka

Rybářská ucha
400 g drobných ryb (okouni, ježdíci) nebo 700 g candáta (štiky, sumce, mníka apod.), 800 g brambor, 1 větší cibule, 100 g petržele, 5 zrnek pepře, bobkový list, 40 g másla, petrželka

Rybí polévka Rybí polévka
1 kg plátků bílého rybího masa, 3 nakrájené malé červené cibule, 3 prolisované stroužky česneku, ¼ hrnku nadrobno nakrájené petřželky, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, ¼ hrnku lístků citronového tymiánu, 3 bobkové listy, ¼ hrnku olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 l rybího vývaru, 1 hrnek suchého bílého vína, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, 4-6 plátků bílého chleba

Rybí polévka po kubánsku
400 g rybího masa, petrželka, 1 cibule, bobkový list, 8 zrnek pepře, kousek citronové kůry, 40 g másla, 30 g hladké mouky, ¼ l mléka, 100 g sterilovaného hrášku, 80 g mrkve, 80 g brambor, sůl, pepř

Rybí polévka s bramborami
600 g sleďů nebo jiných ryb, 800 g brambor, 2 menší cibule, 30 g másla, bobkový list, 5 zrnek pepř, 120 ml zakysané smetany, sůl

Rybí polévka s česnekem
hlava, odřezky a vnitřnosti z kapra, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, sůl, 3 stroužky česneku, 50 g petržele, 50 g celeru, 80 g másla, 50 g hladké mouky, muškátový oříšek

Rybí polévka s knedlíčky
rybí vývar z hlav, odřezků a zeleniny, 150 g rybího masa, 150 g rybích vnitřností, 1 vejce, 30 g másla, strouhanka, sůl, pepř, muškátový oříšek, petrželka

Rybí polévka z Holandska
hlava a odřezky z kapra, 500 g kapra nebo jiné ryby, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, 500 g zeleniny (hrášek, květák, mrkev, pórek), sůl, pepř, citronová šťáva

Rychlá polévka z mletého masa
1 mrkev, 1 petrže l, kousek celeru, kapusty a květáku, 3 lžíce másla, 200 g mletého masa, 1 a ½ l vody, malý bobkový list, 3 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, sůl, petrželka, kousek masoxu, 100 g strouhaného sýra, houska osmažená na másle

Rychlá zeleninová polévka Rychlá zeleninová polévka
100 g prorostlé slaniny, 2 cibule, 100 g celeru, 2 mrkve, 500 g brambor, 560 g sterilovaného hrášku, 1 pórek, masový extrakt, sůl, pepř, 4 lžíce sekané petrželky

Ředkvičková polévka
2 svazky ředkviček (s čerstvými zelenými lístky), 2 cibule, olej, vegeta, mletý muškátový květ, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, zelená petrželka

Řeřichová polévka
2 lžíce másla, 1 cibule, 2 středně velké brambory, 3 hrnky zeleninového vývaru, 2 hrnky mléka, 1 bobkový list, 120 g řeřichy, sůl, pepř, smetana ke šlehání

Selská chlebová polévka
300 g suchých kůrek z tmavého chleba, 1½ l vody, 50 g másla, 3 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kmín, pepř, petrželková nať, kopr

Selská polévka s rajčaty
1 cibule, 2 mrkve, kousek celeru, 40 g másla, 1 a ¼ l vývaru z kostky masoxu, sůl, pepř, 4 rajčata, 100 g těstovin na zavaření (flíčky, široké nudle apod.), 4 lžíce strouhaného sýra

Sibiřský boršč s knedlíčky
200 g červené řepy, 50 g másla, 1 cibule, 1 mrkev, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, bobkový list, sůl, špetka pepře, cukru, 1½ l vývaru nebo bujónu z kostky, šálek vařených fazolí, 1 lžíce jíšky, 2 stroužky česneku, 50 g anglické slaniny (uzeného masa nebo uzeniny), 4 lžíce smetany, kopr i[Knedlíčky] 200 g mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, mletý pepř, sůl

Silná rybí polévka
hlava a odřezky z kapra, 200 g hrachu, 50 g mrkve, 100 g petržele, 60 g másla, 30 g hladké mouky, sůl, muškátový květ, pepř, rybí vnitřnosti, ½ kostky masoxu, petrželka

Slepičí polévka se zeleninou, mrkvovými nočky a masem
1 slepice, 3 litry vody, 1 cibule, 3 mrkve, 1 petrže l, ¼ celeru, nové koření, celý pepř, sůl, ½ balíčku mraženého hrášku i[Noky]: 1 lžíce másla, 2 vejce, 100 g krupice, sůl, vařená mrkev z polévky

Slovenská rybí polévka
hlava a odřezky z kapra, 200 g kořenové zeleniny, 1 menší cibule, 30 g hladké mouky, celý pepř, 40 g másla, ½ l sladké smetany, 1 žloutek, petrželka, sůl

Srbská fazolová polévka Srbská fazolová polévka
500 g bílých fazolí, 400 g prorostlé slaniny, 2 bobkové listy, 3 hřebíčky, 5 bobulek jalovce, 1 lžička majoránky, 2 cibule, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 500 g pórku, 2 lžičky masoxu, sůl, pepř, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžíce bylinkového octa, ⅛ litru šlehačky

Staročeská rybí polévka
hlava a odřezky z kapra, 300 g drobných ryb, 100 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, 50 g mrkve, 50 g petržele, pepř, muškátový oříšek, sůl, 2-4 žlouky

Staročeská šťedrovečerní polévka
hlavy, odřezky a vnitřnosti ze 2 kaprů, 50 g másla, 150 g kořenové zeleniny, 2 kousky zázvoru, 60 g hrachu, pepř, sůl, petrželka