Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Hovězí polévka se smaženým hráškem
1 a ½ l hovězího vývaru nebo vývaru ze dvou kostek masoxu, ½ šálku mléka, 4-5 lžíc hrubé mouky, 1 vejce, sůl, petrželka, olej na smažení

Hovězí vývar s fritátovými nudlemi
½ kg hovězího masa s kostí, 2 mrkve, ½ celeru, 1 kořenová petržel, 1 cibule, sůl, pepř, polévkové koření, zelená petrželka, fritátové nudle

Hrachová polévka
½ l vody, 10 dkg suchého zeleného hrášku, sůl, česnek, majoránka, máslo a mouka na jíšku, housky na osmažení

Hrachová polévka II.
150 g hrachu, 100 g krupek, 1½ litru vody, olej, 1 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 stroužky česneku, sůl, majoránka, petrželka

Hrachová polévka s rybím masem
700 g rybího masa, 100 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 1 cibule, hrachová polévka, pepř, sůl

Hráškový krém
400 g sterilovaného hrášku, rostlinný olej, 3 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, polévkové koření, sůl, pepř

Hřibjanka
½ l vody, 20 dkg brambor, 20 dkg hřibů, tuk, mouka, sůl

Hřibová polévka
30 dkg hub, 6 dkg tuku, 3 lžíce mouky, sůl, kmín, vajíčko a mouka na kapání, 1 l vody a ¼ l mléka

Hutná zeleninová polévka Hutná zeleninová polévka
400 g mrkve, 300 g pórku, 150 g cibule, 1 červená paprika, ½ litru masového vývaru, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce měkkého másla, ¼ litru mléka, 4 lžíce sekané petrželky

Indiánská polévka
½ kg masa s kostí (hrudí, žebro), 6 šálků vody, šálek zelených fazolek, 2-3 šálky squash (dýně, mrkev, cukety), menší cibule, červená chilli paprička, stroužek česneku, l žička máty peprné, sůl

Jednoduchá zelná polévka
200 g hlávkového zelí, sůl, kmín, 40 g hladké mouky, 30 g másla

Jednorožcův rychlý drůbeží vývar
1 litr vody, 200 dkg drůbežího masa, sůl, pepř, drobenka nebo nudle

Jemná telecí polévka se zeleninou Jemná telecí polévka se zeleninou
500 g telecího masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr horkého bujonu, 500 g brambor, 600 g mražené polévkové zeleniny (2 balíčky), sůl, pepř, petrželka

Kalja
800 g tučnějších ryb, hlavy a odřezky, 100 g petržele a mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 1 kyselá (ne sladkokyselá) okurka, 100 ml okurkového nálevu, 5 zrnek pepře, 1 bobkový list, 1 pórek, citronová šťáva, sekaný kopr, šafrán, sušený estragon

Kapání
2 vejce, trocha vody, sůl, pepř, polohrubá mouka

Kapustová polévka s těstovinami
100 g kapusty, 50 g mrkve, 20 g polévkových těstovin, sůl, zelená petrželka

Kjufta - šurpa
500 g kostí na vývar, vody, 80 g hrachu, 1 velká cibule, 100 g mrkve, 4 rajčata, 2 velké brambory, 300 g mletého masa, 1 vejce, 80 g spařené rýže, sůl, mletý pepř, mletá pálivá paprika, tymián, petrželka

Kmínová polévka I.
5 dkg tuku, 2 lžíce mouky, lžíce tlučeného kmínu, sůl, vejce, 1 a ¼ l vody

Kmínová polévka II.
1 vejce, 4 lžíce krupice, 40 g másla, kmín, kousek kostky masoxu, houby, sůl, 1 a ½ l vody

Krémová chřestová polévka Krémová chřestová polévka
500 g čerstvého chřestu ¼ litru smetany, 2 žloutky, ½ lžičky mletého muškátového květu, 1 lžička soli, 1 lžíce másla

Krémová polévka s hráškem a uzeninou
30 g másla, 30 g hladké mouky, 1 a ½ l vody, ½ kostky masoxu, 6 lžic sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, 100 g šunky nebo salámu, 5 lžic smetany, pažitka

Krémová rybí polévka
700 g rybích odřezků, sůl, bobkový list, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 100 g kořenové zeleniny, 40 g másla, 80 g hladké mouky, 1 houska namočená v mléce, 1 žloutek natvrdo, 120 ml smetany, muškátový květ, petrželka

Krkonošské kyselo
200 g chlebového kvasu, 2 hrsti sušených hub, 3 vajíčka, 50 g másla, 1 polévková lžíce polévkového koření Klasik, kmín, sůl

Krupicová polévka I.
120 g různé zeleniny dle chuti, 30 g rostlinného tuku, sůl, 40 g krupice, 1 vejce, petrželka

Krupková polévka
60 g krupek, 1½ litru vody, 40 g másla, 40 g hladké mouky, hrstka sušených hub, kmín, sůl, petrželka