Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Zelná polévka se smetanou
200 g kysaného zelí, ½ litru vody, sůl, kmín, 3 brambory, ½ litru zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 30 g másla

Zelná polévka violet
300 g červeného zelí, uzená žebra, zakysaná smetana, hladká mouka, máslo, sůl, pepř, 1 l hovězího vývaru nebo kostička masoxu

Zelňačka s brambory
750 g brambor, 350 g kysaného zelí, 2 kelímky jogurtu, 60 g hladké mouky, kmín, sůl, voda podle potřeby

Zlatá rybí polévka
2 kapří hlavy, 3 cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce oleje, sůl

Žampiónová krémová polévka
300 g žampiónů, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř, 2 dl sladké smetany, 2 žloutky, citrónová šťáva, petrželka

Žampionová polévka
200 g žampionů, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 3 dl mléka, citronová šťáva, 2 žloutky, pepř, sůl, 1½ litru vody, zelená petrželka

Žlutá polévka
1 lžíce másla, černé hořčičné semínko, kardamom, koriandr, kousek zázvoru, římský kmín, červená čočka, sůl, konzerva kukuřice, strouhaný kokos, bílý jogurt, případně citronová šťáva, cukr