Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Americká rychlá polévka z mletého masa
300 g mletého masa, máslo, 1 cibule, 200 g zmrazené zeleniny, 1 velký brambor, 1½ l vody, 1 kostka bujónu, vlasové nudle, sůl, mletý pepř, petrželka

Americká zelňačka
300 g mletého masa, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1½ l vývaru, 500 g čerstvého zelí, 2 lžíce rozinek, 1 lžička cukru, šťáva z 1 citrónu, žemle, olej

Anglická zelná polévka s knedlíčky
500 g hlávkového zelí, 50 g másla, 1 a ½ l vývaru, 2 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, popřípadě 2 lžíce smetany i[Knedlíčky] 150 g mletého masa, 1 lžíce strouhanky, 1 lžička nakrájené cibulky, 2 lžíce smetany, sůl a pepř

Boršč s masovými knedlíčky
300 g červené řepy, 200 g kořenové zeleniny, 1 cibule, sádlo, 1 ¼ l vývaru, 200 g čerstvého zelí, cukr, sůl, ocet, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 3 rajčata, 2 větší brambory, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, ¼ l kysané smetany, párek, petrželka, kopr i[Knedlíčky] 200 g mletého masa, 1 v mléce máčeny a třený rohlík, 1 vejce, sůl, mletý pepř, petrželka

Bujón
200 g předního hovězího (hrudí, žebro), 50 dkg morkových kostí, 50 dkg telecích kostí, 1 velký holub nebo ½ slepice, 50 dkg hovězích jater, 2 mrkve, 2 petržele, ½ menšího celeru, 2 cibule se slupkou, sůl, čerstvá petrželka

Čorba s knedlíčky z masa
2 l vývaru z masa nebo kostí, 2 lžíce másla, 1 větší mrkev, 1 cibule, pů l malého celeru, 4 rajčata, 4 lžíce rýže, 1 vejce, 1 lžíce mouky, pů l skleničky bílého jogurtu, sůl, mletý pepř, kopr i[Knedlíčky] 150 g mletého masa, 2 lžíce vařené rýže, sůl, mletý pepř, petrželka

Dršťková polévka
½ kg hovězích drštěk, lžíce sádla, cibule, lžíce hladké mouky, lžíce sladké papriky, vývar z kostky, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka

Dršťková polévka s masem
300 g drštěk, 300 g vepřové plece, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, 4 stroužky česneku

Gulášová polévka
300 g hovězí kližky, 1 a ½ l vody, 2 větší brambory, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce sádla, sůl, pepř, lžička mleté papriky, lžíce sádla a mouky na jíšku

Hovězí polévka se smaženým hráškem
1 a ½ l hovězího vývaru nebo vývaru ze dvou kostek masoxu, ½ šálku mléka, 4-5 lžíc hrubé mouky, 1 vejce, sůl, petrželka, olej na smažení

Hovězí vývar s fritátovými nudlemi
½ kg hovězího masa s kostí, 2 mrkve, ½ celeru, 1 kořenová petržel, 1 cibule, sůl, pepř, polévkové koření, zelená petrželka, fritátové nudle

Jednorožcův rychlý drůbeží vývar
1 litr vody, 200 dkg drůbežího masa, sůl, pepř, drobenka nebo nudle

Jemná telecí polévka se zeleninou Jemná telecí polévka se zeleninou
500 g telecího masa, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 1 litr horkého bujonu, 500 g brambor, 600 g mražené polévkové zeleniny (2 balíčky), sůl, pepř, petrželka

Kjufta - šurpa
500 g kostí na vývar, vody, 80 g hrachu, 1 velká cibule, 100 g mrkve, 4 rajčata, 2 velké brambory, 300 g mletého masa, 1 vejce, 80 g spařené rýže, sůl, mletý pepř, mletá pálivá paprika, tymián, petrželka

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem Kuřecí vývar s pórkem a vejcem
1 litr kuřecího vývaru, 1 bobkový list, 1 lžička kari, sůl, pepř, 1 pórek, 4 lžíce nasekané petrželky, 4 žloutky

Opilé kuličky v polévce
i[Kuličky] 300 g mletého masa, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce vodky, 4 lžíce pokrájené pažitky nebo cibulové natě, 1 lžíčka zázvoru, 1 vejce, špetka glutasolu, špetka cukru, sůl i[Vývar] 1 ½ l (i z kostky), pažitka

Polévka "kaldoun"
1 sáček zmrazené drůbeží polévkové směsi, 1 cibule, ½ sáčku zmrazené kořenové zeleniny, několik kapustiček, po ½ lžičce pepře, muškátového květu a nvého koření, 1 kostka drůbežího bujonu, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, petrželka i[Knedlíčky]: dvoje drůbeží játra, 1 vejce, 1 stružek česneku, 1 lžička másla, sůl, 1 lžička hladké mouky, strouhanka na zahuštění

Polévka "machoch" s knedlíčky
2 l vývaru, máslo, 4 velké brambory, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 cibule, estragon, sůl, mletý pepř, petrželka, pažitka, tymián i[Knedlíčky] 200 g mletého masa, 60 g krupice, 1 vejce, 1 malá cibule, 1 lžička másla, sušené bylinky, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mletých ořechů

Polévka pana hostinského s červeným vínem Polévka pana hostinského s červeným vínem
500 g hovězího péra, 100 g prorostlé slaniny, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, ¼ litru červeného vína, ½ litru masového vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 200 g mrkve, 2 paprikové lusky, 4 lžíce nasekané petrželky

Polévka s masovými knedlíčky - "kololik"
2 l vývaru z kosti nebo bujónových kostek, 2 vejce, 5 g rýže, sůl, mletý pepř, 2 velké cibule, estragon, petrželka i[Knedlíčky] 200 g mletého masa, 50 g vařené rýže, 1 vejce, 1 menší cibule, petrželka, estragon, sůl, mletý pepř, máslo

Polévka s mletým masem
400 g hovězího masa, 1 a ¼ l vody, 1 cibule, několik kuliček celého pepře, sůl, 1 lžíce tuku, 1 lžíce hldké mouky, 2 dl mléka, žloutek, pažitka, 1-2 žemle, tuk na osmažení

Polévka z kostí
60 dkg hovězích kostí, 2 dkg loje (odřezky z předního hovězího), kořenová zelenina, 2 cibule, sůl, ½ kostky hovězího či slepičího bujónu

Polévka z uzeného jazyka
1 uzený hovězí jazyk (asi 1,2 kg), 2 litry vody, 1 petrže l, ¼ celeru, kousek pórku, 1 cibule, hrst mrazených malých mrkviček (baby karotky), snítka libečku, několik kuliček nového koření a celého pepře, bobkový list, sůl, hrst nasekané zelené petrželky, 2 krajíce tvrdšího chleba a 1 lžíce másla na jeho osmažení

Polévka z uzeného masa
50 dkg uzeného masa nebo kosti, 15 dkg kořenové zeleniny, mléko, 5 dkg krup, 1 l vody

Rychlá polévka z mletého masa
1 mrkev, 1 petrže l, kousek celeru, kapusty a květáku, 3 lžíce másla, 200 g mletého masa, 1 a ½ l vody, malý bobkový list, 3 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, sůl, petrželka, kousek masoxu, 100 g strouhaného sýra, houska osmažená na másle