Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Dršťková polévka z hub
60 dkg hub (hlíva ústřičná nebo václavky), 1 velká ciule, 3 lžíce hladké mouky, 10 dkg sádla, 2 lžičky sladké mleté papriky, majoránka, kmín drcený, pepř, sůl, polévkové koření

Houbová česnečka
400 g čerstvých hub, 1½ litru vody, vegeta, 6 - 8 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, 150 g chleba, olej

Houbová polévka
300 g brambor, 1 l vody, 400 g čerstvých hub, 50 g másla, 1 cibule, 3 dl kysané smetany, 30 g hladké mouky, kmín, sůl

Hřibjanka
½ l vody, 20 dkg brambor, 20 dkg hřibů, tuk, mouka, sůl

Hřibová polévka
30 dkg hub, 6 dkg tuku, 3 lžíce mouky, sůl, kmín, vajíčko a mouka na kapání, 1 l vody a ¼ l mléka

Kyselá žampionová polévka
250 g brambor, 80 g žampionů, 20 g rostlinného tuku, kmín, 6 dl kyselého mléka, 40 g hladké mouky, sůl, kopr

Žampiónová krémová polévka
300 g žampiónů, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř, 2 dl sladké smetany, 2 žloutky, citrónová šťáva, petrželka

Žampionová polévka
200 g žampionů, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 3 dl mléka, citronová šťáva, 2 žloutky, pepř, sůl, 1½ litru vody, zelená petrželka