Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Angreštové čatní
1 kg angreštu, 150 g cibule, 200 g rozinek, 400 g cukru, 10 g soli, 200 ml 8% octa, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře

Čatní ze zelených rajčat
1 kg zelených nedozrálých rajčat, 800 g čerstvých pálivých paprik, 250 g jablek, 300 g cibule, 50 g rozinek, 250 g cukru, 10 g soli, 250 ml 8% octa, 3 lžičky mletého zázvoru

Dýňové čatní I.
1 kg upravené dýně, 500 g zralých rajčat (spařených a oloupaných), 250 g cibule, 3 stroužky česneku, 50 g rozinek, 700 g cukru, 40 g soli, 500 ml 8% octa, 2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mletého nového koření

Dýňové čatní II.
1½ kg upravené dýně, 500 g cibule, 6 stroužků česneku, 3 lžíce sádla, 20 g soli, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička pálivé papriky, 5 lžic sojové omáčky, 1 větší rajský protlak (140 g)

Jablečné čatní
1½ kg jablek, 500 g cibule, 300 ml jablečného moštu, 500 g cukru, 10 g soli, 500 ml 8% octa, 10 lžiček mletého zázvoru, 3 lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého pepře

Meruňkové čatní
1 kg meruněk, 1 kg kyselejších jablek, 300 g cibule, 200 g rozinek, 500 g cukru, 450 ml 8% octa, 100 g čerstvého kořene zázvoru, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička mletého hořčičného semínka, ½ mletého muškátového oříšku, kůra z 1 citronu, kůra ze 2 pomerančů, šťáva ze 2 pomerančů

Švestkové čatní
300 g švestek, 1 kg rajčat, 100 g jablek, 100 g cibule, 150 g cukru, 5 g soli, 150 ml 8% octa, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého hřebíčku, ½ lžičky mletého pepře