Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Křenová omáčka
1 litr mléka, hladká mouka, 2 dcl uzeného vývaru, krenex, 1 bobkový list, 4 kuličky nové koření

Křenová omáčka s vejci
2 lžíce másla (Hery), 2 lžíce hladké mouky, ½ l vývaru z masoxu, 1 kelímek sladké smetany, 1 oloupaný a jemně nastrouhaný křen, 1 lžička cukru, 1 lžička citronové šťávy, sůl, vejce vařená natvrdo

Rajská omáčka
40 g másla, 20 g cibule, 4 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, hřebíček, ½ bobkového listu, špetka tymiánu, celá skořice, 20 g cukru nebo medu, 40 g mouky, 4 uzrálá rajská jablíčka (nebo 2 navršené lžíce rajského protlaku), masový vývar dle potřeby (cca 1,2 litru), sůl (dle toho jak slaný je vývar), z ½ citronu šťáva nebo 1/16 litru citronády

Švestková omáčka
½ litru vody, 5 lžic švestkových povide l, 2 lžíce strouhaného perníku (nebo chleba), kousek celé skořice, 3 utlučené hřebíčky, šálek sladké smetany, hrst spařených rozinek, 4 lžíce mandlových nudliček, cukr