Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Anýzový likér
30 g anýzu, 2 l žitné, 625 g cukru, 0,5 l vody

Baileys I.
2 vejce, 125 g cukru, ¼ l režné, 2 sklenky whisky, 1 lžička rozpustné kávy, ¼ l smetany

Baileys II.
600 ml sladké smetany, 750 ml bílého rumu, 400 g Nutelly, 200 g cukru, 4 lžíce rozpustné kávy - prášku

Bezinkový likér I.
750 g bezinek bez stopek, 2 balíčky vanilinového cukru, 370 g cukru, 375 g vody, strouhaná kůra z poloviny citrónu, 0,7 l rumu (40%)

Bezinkový likér II.
1 litr bezinkové šťávy (1,3 kg bezinek), 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 500 ml rumu nebo vodky

Borůvkový likér I.
2½ l borůvek, 0,5 kg cukru, 15 g celé skořice, 15 g hřebíčku, 650 ml žitné

Borůvkový likér II.
300 g borůvek, 1 vanilkový lusk, 3 celé skořice, 1 kus pomerančové kůry, 3 hřebíčky, 250 g hnědého kandysu, 750 ml režné

Borůvkový likér III.
1000 g plodu borůvky, 60 g skořice, 20 g oddenku galgánu, 90 g kůry pomeranče, 5 g koriandru, 3000 ccm vinného lihu 96%, 3000 ccm vody, 1000 g cukru

Borůvkový likér IV.
1 litr borůvkové šťávy (1,3 kg borůvek), 500 ml cukerného sirupu 1:1, 1 litr konzumního 80% lihu, kůra z poloviny pomeranče, 2 g puškvorce, 5 celých hřebíčků, 1 plátek celé skořice

Broskvový likér
1 kg broskví, 500 ml cukerného sirupu 1:1, 1 litr konzumního 80% lihu, 100 ml brandy, 500 ml vody

Citrónový likér
250 g cukru, ⅛ l vody, 3 citróny, ½ skořice, 1 lžička koriandru, 1 l brandy

Citrónový likér – Limoncello
1 l 96% alkoholu, 9 citrónů, 750 g cukru, 1 l vody

Curacao
45 g vnější kůry pomerančové, 20 g celé kůry pomerančové, 2,8 g mleté skořice, 1½ g mletého muškátového oříšku, 0,7 alkoholu, 300 g cukru, 170 ml vody, karame l

Hruškový likér I.
1 litr hruškkové šťávy (1,6 kg hrušek), 1½ kg cukru, 1½ litru konzumního 80% lihu, 100 ml rumu, 1 litr vody

Hruškový likér II.
1 kg hrušek, 1 litr cukrového sirupu 1:1, 1,2 litru konzumního 80% lihu, 100 ml brandy, voda na dolití

Chartreuse
10 g máty peprné, 10 g anýzu, 10 g badyánu, 10 g kořene anděliky, 1 l lihu 96%, 1 kg cukru, 1 l vody

Jablečný likér
2 kg jablek, 1½ litru cukrového sirupu 1:1, 1½ litru konzumního 80% lihu, 500 ml vody

Jahodový likér I.
600 g smetany, 2 lžíce cukru, 400 g čerstvých jahod, 1 balíček vanilinového cukru, 125 ml alkoholu 75%

Jahodový likér II.
1 litr jahodové šťávy (1,3 kg jahod), 1 kg cukru, 1 litr konzumního 80% lihu, 50 ml jemného rumu, 50 ml brandy, 500 ml vody

Jahodový likér III.
1 kg jahod, 1 litr cukrového sirupu 1:1, 1 litr konzumního 80% lihu, 100 ml brandy, 300 ml vody

Jeřabinový likér I.
4 litry červených jeřabin, 1 l žitné, ½ kg cukru krystalu

Jeřabinový likér II.
1 kg zralých jeřabin, 40 g kůry citrónu, 30 g kůry pomeranče, 30 g skořice, 10 g vanilky, 3000 ccm vinného lihu 96%, 3000 ccm vody, 1 kg cukru

Kakaový likér
200 g kakaového prášku, 20 g skořice, špetka muškátového květu, 0,5 g vanilky, 6 dl 40% lihoviny, cukrový sirup

Karamelový likér
2 slazená kondenzovaná mléka, ½ l rumu, ½ mandlové tresti, 1 mandlový (karamelový) pudink, ½ l mléka

Karlovarská hořká
50 g nati pelyňku pravého, 50 g nati máty peprné, 30 g listu vachty, 20 g badyánu, 20 g skořice, 30 g kořene omanu, 150 g fenyklu, 100 g anýzu, 10000 ccm vinného lihu 96%, 2½ kg cukru, 10000 ccm vody