Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bažant po myslivecku
1 mladý bažant (1 kg), 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, ⅛ litru bílého vína, ⅛ litru vývaru (z masoxu), 250 g čerstvých hub, 4 lžíce másla, 150 g malých cibulek, 1 lžička solamylu, 4 lžíce smetany

Bažant s vinnou omáčkou Bažant s vinnou omáčkou
1 mladý bažant (800 g), 50 g másla, 50 g slaniny, 1 lžička soli, ½ lžičky bílého pepře, 250 g modrých hroznů, ¼ litru suchého bílého vína, 1 stroužek česneku, ¼ litru smetany, 1 lžička škrobu, 2 lžíce polosuchého sherry

Bažant se smetanovou omáčkou
1 mladý bažant (1 kg), 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 4 tenké plátky slaniny, 40 g změklého másla, ¼ litru bílého vína, ⅛ litru kysané smetany, 2 lžičky solamylu

Dančí medailonky s hříbkovým soté
800 g dančí hřebe nebo kýta, svazek čerstvých bylinek (tymián, dobromysl, kerblík), 50 ml dobré bílé víno, 100 g olej, citronová šťáva, 100 g máslo, sůl, bílý pepř i[Hříbkové soté]: 500 g čerstvé hříbky, 100 g šalotka, 50 g máslo, 100 g bílé víno, 300 g smetana, sůl

Divoké kachny se šťavnatou nádivkou Divoké kachny se šťavnatou nádivkou
2 mladé divoké kachny po 600 g, 2 lžičky soli, pepř, 2 jablka, 2 pomeranče, 4 lžíce rozinek, 2 lžíce rumu, 2 lžíce oleje, ⅛ litru kuřecího vývaru, 1 lžíce solamylu, 1 lžička rybízového želé, 5 lžic suchého sherry

Jelení guláš se švestkami a ořechy Jelení guláš se švestkami a ořechy
800 g jelení kýty bez kosti, 10 zrnek černého pepře, 2 hřebíčky, 3 bobule jalovce, 1 malý bobkový list, ⅜ litru červeného vína, 150 g vypeckovaných sušených švestek, ⅛ litru portského, 12 vypeckovaných sušených švestek, 200 g cibule, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, sůl, cayenský pepř, 50 g vlašských ořechů, ¼ litru kysané smetany

Jelení ragú na červeném víně Jelení ragú na červeném víně
800 g jeleního plecka bez kostí, ½ lžičky pepře, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 150 g cibule, ⅜ litru červeného vína, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 6 celých pepřů, 150 g zakysané smetany, 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř

Kančí guláš se smetanovou omáčkou Kančí guláš se smetanovou omáčkou
750 g kančí kýty, 3 jalovcové bobule, 3 zrnka nového koření, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, ⅛ litru červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, ¼ lžičky pálivé papriky, ½ lžičky soli, ⅛ litru masového vývaru, ¼ litru kysané smetany, pepř

Lovecké jehly
1 kg vykostěného srnčího hřbetu nebo kýty, 250 g slaniny, 1 sklenička sterilovaných cibulek, 1 sklenička sterilovaných žampionů, 500 g brambor i[Marináda]: 5 lžic oleje, 2 lžíce vermutu, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička drcených kuliček jalovce, 1 lžička tymiánu, tabasco, sůl, pepř

Marinovaný jelení hřbet Marinovaný jelení hřbet
svazek polévkové zeleniny, ½ litru červeného vína, 2 cibule, 1 bobkový list, 6 bobulí jalovce, 1 lžička černého pepře, 2 kg jeleního hřbetu, 200 g slaniny a lžička soli, 4 lžíce oleje, ¼ litru smetany, 1 krajíc černého chleba, 2 lžíce rybízové zavařeniny

Myslivecká pochoutka Myslivecká pochoutka
500 g zaječích stehýnek bez kostí, 300 g cibule, 100 g anglické slaniny, ¼ litru horkého masového vývaru, 3 drcené jalovcové bobule, ¼ lžičky rozdrceného rozmarýnu, sůl a pepř, 300 g mrkve, 500 g lišek, 2 lžíce másla, 2 lžíce nasekané petrželky

Pečený bažant na portském víně
1 mladý bažant (1 kg), 2 lžíce měkkého másla, 1 lžička soli, ½ lžíčky pepře, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rybízového želé, ⅛ litru portského vína, 1 lžíce sójové omáčky, ¼ litru smetany, 1 lžička škrobu, 1 svazek petrželky

Srnčí hřbet po bádensku Srnčí hřbet po bádensku
1½ kg špikovaného srnčího hřbetu, 4 lžíce oleje, 1 lžička celého pepře, 2 bobule jalovce, 2 cibule, ¼ litru červeného vína, 2 lžičky soli, 150 g zakysané smetany, 4 hrušky (500 g), ⅛ lžičky jablečného moštu, 1 lžíce cukru, 8 lžiček rybízové marmelády

Srnčí maso po zámecku
1 kg srnčí kýty (nebo hovězí roštěnky), 1 lžička kořenící směsi Divočina (nebo roztlučený jalovec), 2 lžíce rozpuštěného másla, 100 g slaniny, 1 cibulka, 1 sklenka červeného vína, 1 citron, olej, sůl, pepř

Srnčí na víně s brusinkami Srnčí na víně s brusinkami
4 větší plátky masa z kýty (můžeme nahradit hovězími plátky, které osolíme, opepříme, posypeme divokým kořením a pokapeme olejem), 50 g slaniny, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 4 lžíce čerstvé nebo zmrazené kořenové zeleniny, 1 bobkový list, citronová kůra z poloviny dobře omytého citronu, po 5 kuličkách pepře a nového koření, ½ lžičky tymiánu, 1 dl červeného vína, 3 lžíce hladké mouky, 5 dl vývaru z masoxu, šlehačka, ananas, brusinkový kompot

Srnčí nudličky na švestkách
½ kg srnčí kýty, 150 g sušených švestek, 4 šalotky, malá sklenka portského vína, 1 lžíce rybízové marmelády, hrst posekaného čerstvého tymiánu, olivový olej, 1 lžíce solamylu, 2 dcl masového vývaru, sůl, pepř

Srnčí pečeně
srnčí kýta, špek, cibule, kořenová zelenina, citron, brusinkový kompot, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 3 bobkové listy, tuk na smažení, sůl, 2 dcl červeného vína

Srnčí ragú
800 g srnčího masa (plec, kýta), 50 g másla, 40 g slaniny, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petrže l), 1 cibule, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl červeného vína, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl

Srnčí steaky s pikantním ovocem Srnčí steaky s pikantním ovocem
8 steaků ze srnčího hřbetu po 70 g a 2 cm silné, 4 bobule jalovce, ½ bobkového listu, 4 lžíce oleje, 2 kiwi, 2 lžíce koňaku, špetka skořice a cukru, 150 g zakysané smetany, ⅛ litru šťávy z pečeně, 1 lžíce hladké mouky, 5 lžic brusinek, 2 lžíce másla, sůl a pepř

Špikovaný srnčí hřbet Špikovaný srnčí hřbet
1½ kg srnčího hřbetu, 100 g čerstvé slaniny ve 2 cm silných proužcích, 4 lžíce madeiry, 2 petržele, 2 mrkve, 200 g celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, ¼ litru šťávy z pečeně, ¼ litru červeného vína, 125 g másla, 1 lžička soli, pepř

Zajíc načerno
1 zajíc, ½ sáčku zamrazené kořenové zeleniny (pod svíčkovou), 50 g másla, 5 lžic oleje, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžička nového koření, 2 bobkové listy, ½ lžičky tymiánu, 1 lžíce rozinek, 2 lžíce sloupnutých mandlí, 4 lžíce strouhaného perníku (chleba), 1 lžička cukru, 1 lžíce citronové šťávy, rybízový nebo brusinkový džem

Zvěřinové filé po lesnicku
600 g masa kýty (jelení, srnčí, daňčí), 4 plátky anglické slaniny, 1 lžíce brandy, několik kuliček pepře a jalovce, sůl, 400 g čerstvých hub, 1 dl sladké smetany, petrželka, 30 g másla, 30 g oleje, hladká mouka