Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bůčková bublanina
½ kg masovějšího bůčku nebo vepřového boku, 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, sůl, pepř i[Těsto]: 1 sáček bramborákového těsta v prášku, sušený česnek, vejce, ¼ kostky kvasnic

Bůčková roláda
1½ kg libového vepřového bůčku bez kůže a kostí, sůl, kmín, několik stroužků česneku (nebo česneková pasta) i[Nádivka]: ¼ kg mletého vepřového masa, 100 g slaniny nebo uzeného bůčku, 1 párek, 3 vejce, 1 houska, trochu mléka, 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví, muškátový květ, sůl, pepř

Cikánská pečeně s paprikovou náplní Cikánská pečeně s paprikovou náplní
800 g vepřové pečeně na roládu, sůl, pepř, 1 paprikový lusk, 2 cibule, 50 g prorostlé slaniny, 2 lžíce rajského protlaku, 4 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu

Cikánský řízek Cikánský řízek
4 vepřové řízky po 150 g, 1 lžička soli, pepř, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 100 g prorostlé slaniny, 150 g cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce bílého vína, ⅛ litru masového vývaru, ¼ litru kysané smetany, 2 zelené papriky, 2 pálivé papriky, 100 g žampionů

Česká vepřová pečeně
1 kg vepřového masa z krkovice, plece nebo libového bůčku, sůl, 4 stroužky česneku, drcený kmín

Glazované vepřové plecko s růžičkovou kapustou Glazované vepřové plecko s růžičkovou kapustou
800 g vepřového plecka včetně kůže, 1 lžička soli, 4 hřebíčky, 4 malé cibule, 200 g mrkve, 100 g bílé části pórku, 2 lžíce ostřejší hořčice, 1 lžíce koňaku, 1 lžíce medu, 600 g růžičkové kapusty, 2 lžíce másla, 2 rajčata, ⅛ litru smetany

Grilovaná krkovička
1 kg vepřová krkovice, 4 ks vejce, 4 lžíce sojová omáčka, 4 lžíce worcesterová omáčka, 1 lžíce grilovacího speciál koření, 1 lžíce černý mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 5 lžíc olej, sůl

Grilované kotletky
1 kg vepřových kotletek, 1 dl oleje, 1 lžíce grilovacího koření, ½ lžičky česnekové pasty (nebo 3 stroužky utřeného česneku), ½ lžičky pepře, sůl, 3 lžíce piva

Holandské řízky
500 g tučnějšího vepřového masa, 200 g strouhaného sýra, 2 dl mléka, sůl, mletý pepř, mouka, vejce, strouhanka na obalování, olej na smažení

Chalupářský guláš s liškami
750 g krkovičky, ½ lžičky soli a pepře, 2 cibule, 100 g brambor, 2 lžíce oleje, ¼ litru masového vývaru, 1 bobkový list, 1 kus citronové kůry, špetka nového koření, 50 g prorostlé slaniny, 150 g lišek

Chalupářský pekáček
1 kg vepřové plece nebo libového bůčku, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 špekáčky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 4 rajčata, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžička drceného kmínu, sůl, 100 g strouhaného tvrdého sýra

Kotlety na smetaně se žampiony
8 vepřových kotlet po 70 g (o síle 1 cm bez kostí), 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 300 g cibule, 250 g žampionů, 2 lžíce oleje, ⅛ litru masového vývaru, 140 g rajského protlaku, 1 lžíce kari, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, ¼ litru smetany

Kotlety naší babičky
2 kotlety, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 50 g pokrmového tuku, ½ kg rajčat, 1 sáček mrazených kukuřičných zrn (300 g) nebo 1 konzerva kukuřičných zrn, 0,2 litru smetany

Kotlety s bramborovým salátem
1 kg brambor vařených ve slupce, 2 cibule, 5 lžic majonézy, 5 lžic jogurtu, 2 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce krájeného kopru, sůl, černý pepř, 4 vepřové kotlety po 150 g, 1 lžíce sladké papriky, trochu hladké mouky, 4 lžíce oleje na opékání, 500 g salátové okurky

Kotlety s hořčičnou omáčkou
4 vepřové kotlety, 4 polévkové lžíce oleje, 4-6 cibulí, 1 červenou papriku, 1 stroužek česneku, sůl, pepř i[Na omáčku] 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce ostré hořčice, sůl, pepř, petrželku

Kotlety s liškami
4 vepřové kotlety po 150 g, ½ lžičky pepře, 250 g lišek, 2 lžíce másla, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, ⅛ litru smetany, petže l dle chuti

Kotlety se sýrem
4 vepřové kotlety, 4 silnější plátky sýra (primátor, moravský bochník, blaťácké zlato), 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka na obalení, mletý pepř, mletá paprika, sůl, tuk na smažení

Kotlety se žampionovou omáčkou
4 vepřové kotlety po 150 g, ½ lžičky pepře, 590 ml konzerva žampionů, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, ½ lžičky masoxu, 4 lžíce madeiry, 200 ml smetany, 1 lžička soli, 4 svazečky petrželky

Kotlety v zelenině
450 g vepřové kotlety, 100 g hrášku, 1 stroužek česneku, paprika, solamy l, 250 ml smetany, 2 mrkve, 2 cibulky, sůl, pepř, olej na smažení, žlutá paprika

Kroupová jelita
500 g tučnějšího vepřového masa, 50 g uvařených krup, 150 ml vepřové krve, mletý pepř, nové koření, kmín, majoránka, sůl, vepřová střeva, masový vývar

Kýta rytíře Ferdyše
vepřové z kýty, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička solamylu, 1 lžička worchesteru, 2 stroužky česneku, 1,2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 4 lžičky rostlinného oleje.

Letní džuveč
800 g vepřové plece, 1 kg brambor, 400 g fazolek, 2 cibule, 3 papriky, 4 rajčata, 1 baklažán, 3 lžíce oleje, voda na podlití, sůl, 3 lžíce rozsekané petrželky

Marinovaná vepřová pečeně Marinovaná vepřová pečeně
800 g vepřové kýty, 100 g mrkve na kolečka, 100 g cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, 6 lžic nasekané petrželky, 1 lžíce tymiánu, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, ¾ litru bílého vína, 750 g malých brambor, 300 g cibule, sůl, pepř

Masová směs s dýní
200 g vepřového masa pokrájeného na malé kousky, 150 g žlutomasé dýně, 1 velká cibule, kečup, 1 lžíce sojové omáčky, 1 žloutek, 1 lžíce solamylu, olej na smažení hrst pokrájených listů libečku, sůl, pepř

Moravský vrabec
800 g vepřového masa z plece nebo libového bůčku, 1 lžíce česnekové pasty nebo podle chuti česnek a sůl, 1 lžička drceného kmínu, 2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1 lžička hladké mouky na zahuštění šťávy