Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bratislavský kapr se šunkou
600 g kapra, ¼ l pomerančového džusu, sůl, pepř, 200 g šunky, mouka, vejce a strouhanka, 80 g oleje, 40 g másla, 40 g tvrdého sýra

Dračí ryba
600 g kapra, sůl, pepř, 120 g másla, 1 větší cibule, 200 g kyselých hub, 50 ml vína

Dušený kapr po česku
600 g kapra, citron, 10 g hladké mouky, sůl, 50 g másla

Dušený kapr po italsku
600 g kapra, 1 cibule, 40 g olivového oleje, kmín, sůl, 300 g rajčat, 50 g tvrdého sýra

Dušený kapr se studenou sýrovou omáčkou
600 g ryby, 1 cibule, celý pepř, sůl, 4 plátky citronu, petrželka, 20 g másla i[Omáčka]: ½ měkkého tvarohu nebo 1 krémový sýr, 1 jablko, 200 ml sladké smetany, citronová šťáva a kůra, cukr, pažitka

Filé s olivami
600 g ryího filé (např. z tresky), 4 rajčata, 4 šalotky, 2 lžíce černých oliv, 4 lžíce oleje, 1 citron, 2 stroužky česneku, 1-2 snítky tymiánu, sůl, mletý pepř

Filety z mořské štiky na šalvěji
4 filety z mořské štiky, 2 lžíce olivového oleje, lístky čerstvé šalvěje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 rajčata, 1 paprika, sůl, pepř

Interkapr
1 kg kapra, sůl, 100 g másla, 3 vejce, 3 žloutky, 300 ml šlehačky, 4 g pepře, 10 g cukru, 5 g hořčice, citronová šťáva

Kapr dušený na pivě
800 g kapra, 80 g slaniny, 2 menší cibule, 100 g kořenové zeleniny, 400 ml světlého piva, 30 g perníku, citronová šťáva, sůl, 50 g másla

Kapr na cibuli po ukrajinsku
800 g kapra, sůl, hladká mouka, 80 g oleje, 1 cibule, 30 g másla, 3 hřebíčky, 3 zrnka nového koření, 3 zrnka celého pepře, 2 bobkové listy, 1 feferonka, 20 g cukru, 20 ml octa, petrželka

Kapr na česneku
600 g kapra, sůl, pepř, 60 g oleje, 50 g česneku, 50 g másla

Kapr na kari s rýží ze Srí LAnky
800 g kapra, sůl, kari koření, 1 cibule, 100 g másla, 100 ml bujónu, 140 ml smetany, 20 g mouky i[Rýže]: 60 g dušené rýže, 100 g oleje, kari koření, pepř, 1 cibule, 3 banány nebo broskve, 3 rajčata, 1 paprika, 100 g slaných burských oříšků, 40 g rozinek

Kapr na kmíně
600 g kapra, sůl, kmín, hladká mouka, 50 g sádla, 30 g másla

Kapr na modro
4 porce kapra, sůl, 50 ml octa, 1 cibule, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petrže l, citron, 15 zrnek černého pepře, 5 zrnek nového koření, bobkový list, tymián, 100 g másla

Kapr na rácký způsob
800 g kapra, 50 g slaniny, 1 mrkev, sůl, sladká paprika, 2 rajčata, 1 menší cibule, 120 g másla, 150 ml zakysané smetany

Kapr na rajčatech
800 g kapra, 200 ml kysané smetany, 150 g prolisovaných rajčat, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, petrželka, citron, cukr, sladká paprika, pepř, sůl

Kapr na slanině
600 g kapra, 80 g slaniny, 1 malá cibule, mletá paprika, sůl

Kapr na víně
½ kapra, 1 citron, 100 g másla, sůl, 200 g očištěných žampionů, 150 ml bílého vína, drcený pepř i[Na salát]: 6 vařených brambor, 1 červená cibule, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, 1 lžíce octa, šťáva z ½ citronu, 2 lžíce oleje

Kapr na zelenině I.
1 větší půlka kapra, sáček zamrazené kořenové zeleniny (pod svíčkovou), 1 velká cibule, 150 g slaniny, 100 g žampionů, olej, máslo, sůl, drcený kmín

Kapr na zelenině II.
800 g kapra, sůl, 2 papriky, 1 cibule, 3 rajčata, 30 g slaniny, 8 g hladké mouky, 4 g papriky, 100 ml smetany, 60 g másla

Kapr na zelenině s parmezánem
4 porce kapra, 250 g mrkve, 200 g celeru, 150 g žampionů, 2 lžíce parmezánu, citronová šťáva, sůl, pepř, kmín, máslo (olej)

Kapr načerno
5 větších porcí kapra, 250 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 5 lžic oleje, 1 bobkový list, po 5 zrnkách pepře a nového koření, 2 hřebíčky, ½ lžičky skořice, 2 dl červeného vína, 2 lžíve rozinek, 2-3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžíce rybízové nebo švestkové marmelády, hrst nasekaných mandlí, sůl, cukr

Kapr načerno II.
600 g kapra, 60 g kořenové zeleniny, 20 ml octa, 1 menší cibule, divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list), tymián, 1 citron, sůl, 12 g strouhaného perníku, 20 g cukru, 20 g švestkových povide l, 20 ml červeného vína, 15 g rozinek, 10 g mandlí, 20 g sušených švestek, 60 g másla

Kapr namodro II.
600 g kapra, 30 ml octa, 60 g kořenové zeleniny, 15 g cibule, divoké koření, 60 g másla

Kapr namodro v aspiku Kapr namodro v aspiku
5 porcí kapra, 3 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 7½ dl vody, 5 lžic 8% octa, 1 bobkový list, po 5 zrnkách pepře a nového koření, ½ lžičky tymiánu, sůl, rohlík, citron, pažitka nebo zelená petržel i[Aspik]: 2½ dl procezeného vývaru, 2½ dl vody na želatinu, 3 lžíce želatiny (50 g)