Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Kalamáry
600 g kalamárů, 100 g parmské šunky, 100 g sýru Scamorza, 1 dl bílého vína, 1 dl olivového oleje extra vergine, sůl, pepř

Plody moře s těstovinami Plody moře s těstovinami
500 g čerstvých velkých garnátu, 2 plátky ryby bez kosti (asi 250 g), 4 malé olihně, 2 lžíce olivového oleje, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička nakrájené červené čili papričky, 3 oloupaná a nakrájená malá zralá rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 hrnek rybího vývaru, 1 hrnek červeného vína, 1 lžička hnědého cukru, 500 g těstovin, sůl

Slávky po námořnicku
2 kg slávek ve skořápkách, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 80 g másla, 1 dl smetany, 0,7 litru suchého bílého vína, zelená petrželka, pažitka, pepř, sůl